Het concept

MEDICASCREEN ®biedt een gamma biologisch reinigbare (vochtig afveegbaar of geschikt voor stoomreiniging) privacyschermen en medische kamerschermen aan die op locatie kunnen worden schoongemaakt en die worden gefabriceerd en exclusief gedistribueerd door de firma MEDICASCREEN®(Nantes Métropole). 

Waarom men kiest voor de voordelen van de gamma MÉDICASCREEN® afscheidingen?

Naar aanleiding van herhaalde aanvragen van onze klanten uit West-Frankrijk, is het innovatieve  MÉDICASCREEN® concept ontstaan uit ziekenhuiswerkgroepen bestaande uit:

- Hygiënisten

- Inkoopmanagers

- Technisch managers

- Cateringconsulentes

- Leidinggevend personeel gezondheidszorg

Er werd een bestek opgemaakt:

- Bio-reinigbare privacy-oplossing, zonder haaksysteem en vrij van de grond (CLIN), afschaffing van (niet bio-reinigbare) kamerschermen op wieltjes

- Bestand tegen biologische vloeistoffen, vlekken van jodiumhoudende ontsmettingsmiddelen en andere gekleurde oplossingen (Aanzicht verandert niet).

- Economische oplossing: de kosten zijn vergelijkbaar met die van een telescopische stang met een dubbele gordijnenset (Geen meerkosten in de investering).

-Wasserijkosten vervallen (Jaarlijks winst- en aankoopprogramma).

- Robuustheid van de installatie (duurzaamheid van hotelinstallatie), afschaffing van doorbuigende telescopische stangen en losrakende handgrepen van rigide schermen op wieltjes.

- Laat het licht door (welzijn van de patiënt).

- Decoratieve oplossing (doorslaggevend argument van cateringcomfort bij het kiezen van een zorginstelling).

De oplossing die wordt aangedragen door MÉDICASCREEN®:

- Hangend halfstijf scherm, bestaande uit gewapende panelen van gecoat licht doorlatend zeil van brandclassificatie M1, met personaliseerbare decoratie, dat in het hoofdeinde wordt ingevouwen.

- Bio-reinigbare Rail-Scherminstallatie (kan direct in de ingerichte ruimte worden schoongemaakt met een doek met reinigingsmiddel en/of ontsmettingsmiddel voor ziekenhuizen -compatibel met 0,5% actief chloor - stoomreiniging en verstuiving), bestand tegen vlekken van jodiumhoudende ontsmettingsmiddelen en biologische vloeistoffen.

 - Installatie van een privacyscherm, dat vrij van de grond is, om ruimte te winnen en voor een optimale reiniging en ontsmetting.

- Investeringskosten zijn vergelijkbaar met die van een gordijn op een telescopische stang en een reserveset.

- Aanzienlijke besparing op jaarlijkse aankopen door het vervallen van de geassocieerde wasserijkosten.

- Dubbele witgelakte aluminium rails met wandbevestiging en plafondbevestiging op 235 cm van de grond (compatibel met infuusstatieven)

- Kan worden gepersonaliseerd door de panelen te bedrukken met prints en door verschillende kleuren galons.

MEDICASCREEN® waarmee u de privacy van gehospitaliseerde personen kunt respecteren. De Medicascreen®gamma vereenvoudigt de taak van de verzorgers dankzij de ergonomie en de bio-reiniging en helpt bij het verlenen van zorg in een sympathieke warme atmosfeer (humanisering van de zorg).

Met Médicascreen® kan de privacy worden gerespecteerd in gedeelde kamers, dialyseboxen, ambulante zorgdiensten, noodhulpdiensten, shockbehandelingzalen, ontwaakzalen, continue surveillanceafdelingen,  spreekkamers...

Dankzij deze eigenschappen is MEDICASCREEN® een oplossing die patiënten en verzorgers positief behandelt  

 

Hygiëne

MEDICASCREEN® bestrijdt ziekenhuisinfecties aan uw zijde en helpen u met de bio-reiniging van uw privacyschermen.

Nadere informatie

Historisch Overzicht

Locaux Médicascreen fabrication française
Ons MÉDICASCREEN® laboratorium innoveert dankzij continu overleg met teams bestaande uit hygiënisten, cateringconsulentes, technische diensten, zorgmanagers, aankoop- en logistiekafdelingen, biomedische diensten en leidinggevend personeel in de gezondheidszorg. Het volledig productengamma MÉDICASCREEN® (dat bio-reinigbaar is) voldoet aan de behoefte aan verzekering van intimiteit en privacy van de patiënt (Handvest van de gehospitaliseerde persoon) en gaat tegelijkertijd de strijd aan tegen ziekenhuisinfecties (vochtig afvegen of stoomreiniging, 0,5% actief chloor, verstuiving van waterstofperoxide van 20%).

Nadere informatie

Personalisatie

Gekleurd en decoratief de MEDICASCREEN® gamma geeft u de gelegenheid om ruimten decoratief naar smaak in te richten, om uw zorglokalen op te fleuren.

Nadere informatie

ESR

Bij MEDICASCREEN®, berust Sociale en ecologische verantwoordelijkheid op 3 fundamenten: 1e FUNDAMENT Vrouwen & Mannen 2e FUNDAMENT: Producten en diensten 3e FUNDAMENT: Bouw & Milieu

Nadere informatie