Historisch Overzicht

Onze teams zijn trots om mee te werken aan de humanisering van de verzorging in uw instellingen en bieden u steeds innovatievere bio-reinigbare oplossingen aan.

 

De firma MÉDICASCREEN® is ontstaan in een groep die zich toericht op het ontwerpen, fabriceren en installeren van bio-reinigbare zonneschermsystemen en op het akoestisch comfort in collectieve ruimtes. Zij ontwikkelt en fabriceert haar producten in de regio Nantes sinds 2008.

De innovaties van MÉDICASCREEN® hebben een ecologisch ontwerp dankzij de medewerking van verschillende besluitvormers uit het ziekenhuiswezen. De firma is de enige distributeur van MEDICASCREEN producten®in Europees Frankrijk en de overzeese Franse departementen en gebiedsdelen.

Ons MÉDICASCREEN® laboratorium innoveert dankzij continu overleg met teams bestaande uit hygiënisten, cateringconsulentes, technische diensten, zorgmanagers, aankoop- en logistiekafdelingen, biomedische diensten en leidinggevend personeel in de gezondheidszorg.

Het volledig productengamma MÉDICASCREEN® (dat bio-reinigbaar is) voldoet aan de behoefte aan verzekering van intimiteit en privacy van de patiënt (Handvest van de gehospitaliseerde persoon) en gaat tegelijkertijd de strijd aan tegen ziekenhuisinfecties (vochtig afvegen of stoomreiniging, 0,5% actief chloor, verstuiving van waterstofperoxide van 20%).

Praktisch de hele gamma is ergonomisch, vrij van de grond, maakt ruimte vrij voor optimaal onderhoud van het lokaal, versterkt de hygiëne en vergemakkelijkt de taak van zorgverleners. Wij garanderen dat onze installaties duurzaam en robuust zijn (standaard MÉDICASCREEN® installaties hebben een garantie van 5 jaar).

De esthetische vormgeving van onze MÉDICASCREEN® schermen, die tevens rekening houdt met ziekenhuisbegrotingen, is een pluspunt voor patiënten en zorgverleners.

MEDICASCREEN® exporteert haar concept in Europa en heeft al installaties geplaatst in Zwitserland en in België.

MEDICASCREEN NL® werd opgericht in samenwerking met Nederlandse partners en distribueert MEDICASCREEN® privacyschermen in Nederland en in Vlaanderen. De eerste installatie vond plaats in 2013 in het Endoscopiecentrum van het Martini ziekenhuis te Groningen

 

 

"Goedendag,

After much success in France, I am deeply enthusiastic to have the opportunity to create a company in one of the countries of my roots. It is with great pleasure that we present to Holland and Flanders this new concept which respects patient’s privacy.  I hope that MEDICASCREEN® brings you a new way of practicing human care.

Enjoy it! "

Benoit van Waesberghe

President - creator